Wie is Willem

Graphic DJ

Zijn sporen heeft hij verdient in de designwereld waarin heeft gewerkt aan bijzondere packaging designs voor  Autodrop, Douwe Egberts, La Paz, Heineken, Albert Heijn, Bolletje, Lidl, Jan, Balmoral etc.etc. 
Enkele jaren geleden heeft hij zijn aandelen in BRUM design verkocht. Sindsdien woont hij na een intensieve restauratieperiode van 16 maanden in een rijksmonument op het Havik 2 waar hij een prachtig historisch Atelier heeft. 

Na jarenlang experimenteren in allerlei richtingen heeft Willem uiteindelijk zijn inspiratie in de haute couture en fashion bladen gevonden en is hij vol voor de kunst gegaan. Kunstenaar Willem van Roozendaal is ge├»nspireerd door Andy Warhol,  David Lachapelle, 

Jean-Michel Basquiat en Erwin Olaf en zijn doeken hebben emotionele verwantschap met het werk van en Marc Chagall. 

Daarnaast zijn er de invloeden waarneembaar van zijn reizen, o.a. door Zuid-Amerika, India, Spanje en Marokko. Het mystieke en dagelijkse combineert hij door het gebruik van verschillende print- en verftechnieken. Hij noemt zichzelf een Grafic DJ. De schilderijen bestaan vaak uit meer dan 20 gemengde beeldlagen. Via eigentijdse composities maakt de kunstenaar een remix van het zichtbare zodat het onzichtbare met ons praat, inspireert, raakt en emotioneert.